Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Van De Gekken Bloemendaal Adele

Code:ACE10513
Title:Van De Gekken
Artist:Bloemendaal Adele
Barcode:8712273105130

Beide DVD's met een totale speelduur van ruim vijf uur belichten alle facetten uit Adèle’s roemruchte carrière. Hoogtepunten zijn onder meer 'De meisjes van de suikerwerkfabriek', 'Een reisje langs de Rijn', 'De dodenrit', 'Een lijster in de la', 'Ho bulle bo', 'Afscheidsbrief van een lelijk meisje' en een medley uit '‘t Schaep met de vijf pooten'. Maar ook de caféscène met Ton van Duinhoven (’68), 'Ruzie aan de bar' (’68) en 'Letter G', een eenakter met Johnny Kraaykamp sr. en Rijk de Gooijer, 'Toen was het eten' met Leen Jongewaard, 'M’n laatste peuk' en een interview met Willem Duys (1978) ontbreken niet. Daarnaast zijn er veel fragmenten te zien die Adèle maakte met Rob Touber, de man die met zijn unieke manier van regisseren zijn tijd ver vooruit was.

Tevens zijn de complete televisieshow Adèle in Berlijn (1985) en de theatershow 'Adèle in korte broek' (1986) vastgelegd, waarvan de laatste nooit op televisie werd uitgezonden. Deze unieke beelden werden in een privéarchief teruggevonden. Volgens Adèle is dit het beste dat ze ooit gemaakt heeft.

Jacques Klöters: "De carrière van Adèle Bloemendaal bestreek de volle breedte van het theater. Ze zong carnavalschlagers en literaire chansons, speelde de abdis in Shakespeare’s 'Spel der vergissingen' en tante Door in ''t Schaep met de vijf pooten'. Ze werd bekend via radio en tv, maar was ook de strenge meesteres van het literaire cabaret. Op de televisie was zij de gezellige vaste klant van het volkscafé of de tegenspeelster van Johnny en Rijk, in smaakvol vormgegeven televisieprogramma’s de ironisch kijkende zangeres van schitterende liederen. In het theater dan weer de reisleidster door het gruwelkabinet van het bestaan, die haar publiek liet huiveren en lachen en die monter de ondergang tegemoet wilde treden. In haar soloshows bracht ze alles samen wat ze geleerd had. Ze was daarin beschaafd en ordinair tegelijkertijd, sprak het woord 'kut' uit of ze het net bij de Bonneterie gekocht had. Ze werkte met de beste mensen en zocht de mooiste liedjes uit. Gelukkig is er veel bewaard gebleven. En dat staat nu allemaal op deze twee DVD’s", aldus Klöters.


DVD 1 met o.a.:
1. De meisjes van de suikerwerkfabriek
2. Ruzie aan de bar (met Johnny Kraaykamp sr. en Rijk de Gooijer)
3. Een reisje langs de Rijn
4. De dodenrit (troika)
5. Een lijster in de la
6. Ho bulle bo
7. De mooiste
8. Afscheidsbrief van een lelijk meisje
9. Amsterdamse kroeg (met Jenny Arean)
10. Medley ’t Schaep met de vijf pooten
11. Adèle in Berlijn (november 1985, complete tv-show)

DVD 2:
1. Backstage bij Orinoco + het liedje 'Zwarte doos'
2. Lullaby of Broadway
3. Die goeie ouwe tijd heeft nooit bestaan
4. De jaren zestig
5. Van de gekken
6. Adèle in korte broek (oktober 1986, complete theatershow met Martin van Dijk en Tom Barlage)