Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Jeanne D'Arc Tv-Series (Nederlands)

Code:ACE10538
Title:Jeanne D'Arc
Artist:Tv-Series (Nederlands)
Barcode:8712273105383

Maar liefst 3,5 uur duurde op Goede Vrijdag, 24 maart 1978, de gedenkwaardige KRO-uitzending van ’Heilige Jeanne’, de TV-bewerking door John van de Rest van het beroemde Engelse ’Saint Joan’ van Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw.

Josine van Dalsum speelde de onstuimige, Lotharingse boerendochter die niet lezen en schrijven kon, maar in 1430 wel de pretentie had Frankrijk te bevrijden van de Engelse bezetters en kroonprins Karel VII, de Dauphin, tot koning te laten kronen. Een streven dat haar, na een eindeloos proces, uiteindelijk op de brandstapel bracht.

In dit door lengte en kwaliteit unieke televisiedrama, dat geheel in imposante decors in de Nederlandse televisiestudio’s werd opgenomen, treden in die tijd vooraanstaande acteurs op. Zo zien we o.a. Coen Flink, Johan Schmitz, Lex van Delden, Rutger Hauer, Max Croiset, Ben Aerden, Will van Selst, Paul Röttger, Elsa Lioni, Tom van Beek, Leo de Hartogh en Leen Jongewaard.

De extra DVD bevat een blik achter de schermen van deze unieke productie en de box gaat vergezeld van een 8 pagina's tellend, rijk geïllustreerd boekje.