Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Zingt Allen Mee Met Drs. P Drs. P

Code:ACE10524
Title:Zingt Allen Mee Met Drs. P
Artist:Drs. P
Barcode:8712273105246

Hij kwam in 1919 ter wereld in het Zwitserse Thun: Polzer, H.H. In zijn voorletters zat de lach al besloten. Bij de geboorte van Drs. P was een Nederlandse ‘verwekker’ betrokken. Willem Duys bedacht het pseudoniem tijdens een telefoongesprek met Heinz Polzer.

In 1922 was Polzer al in Nederland komen wonen en in 1950 studeerde hij in Rotterdam af in de bedrijfseconomie. Daarna trok hij de wereld in. Jarenlang werkte hij in Djakarta voor Lintas in de reclame.

In de zestiger jaren begon Drs. P door te breken, hoewel sommigen vonden dat hij helemaal niet kon zingen en dat het maar rare muziek en wonderlijke liedjes waren: "Over vrouwen die in een trapportaal liggen. Wie verzint zoiets?" Toch begon 'De commensaal' een eigen publiek te veroveren en in het brein van de Doctorandus ontstonden nog meer 'wonderlijke' liederen. Zijn 'Dodenrit', dat dramatische lied over een barre tocht met de troika in Siberië, staat tegenwoordig zelfs in de Top 2000. En dan 'Veerpont', weer zo’n lied dat razend populair werd en eveneens de Top 2000 haalde.

Hij heeft een eigen stijl, motoriek en presentatie die on-Nederlands zijn; Zwitsers misschien? Want Zwitser bleef hij, ondanks de carnavalsliederen 'Wat heb je gedaan, Daan' en 'Halleluja, kameraden', uitbundig gebracht door Adèle Bloemendaal voor wie hij, net als voor veel andere cabaretiers, heel wat nummers heeft geschreven.

De DVD biedt een overzicht van zijn bekendste liedjes en een interview door Karel van de Graaf. Ook zien we Liesbeth List, Jenny Arean en Kabaret Ivo de Wijs in vertolkingen van nummers van Drs. P.

1. De commensaal
2. Het levenslied
3. De dodenrit (Troika)
4. Zingt allen mee met Drs. P
5. O wat leuk
6. Winschoterdiep
7. Schiedamsedijk
8. Het pontje naar Katendrecht
9. Groningen
10. Roodlelhoningeter
11. Knolraap en lof, schorseneren en prei
12. De zusters Karamazov
13. Top Tango
14. In memoriam
15. Maagdenburger halve bollen
16. Bieten
17. Op één na
18. Mijn seizoen
19. Sober leven
20. Interview met Drs. P
21. Veerpont (Heen en weer)
22. De zusters Karamazov
23. Drs. P is 80 jaar en het gedicht 'Peer'