Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

De Beste Conferences Elsink Henk

Code:ACE10506
Title:De Beste Conferences
Artist:Elsink Henk
Barcode:8712273105062

Harm met 't Harpje, De Bom (Bakema), Kleine Johanna, De Supporter, De Lift: het zijn allemaal titels van liedjes en conferences die onlosmakelijk verbonden zijn met cabaretier Henk Elsink.

Op twee DVD's zijn in totaal twintig van zijn allerbeste conferences en liedjes verzameld. Bij het samenstellen werd in de archieven van de omroepen tevergeefs gezocht naar twee belangrijke opnamen: De Lift en Kleine Johanna, een opname waarin Elsink wordt begeleid door het Metropole Orkest. Gelukkig werden in zijn privécollectie kopieën van deze opnamen gevonden en zo goed mogelijk gerestaureerd.

Henk Elsink, op 20 april 1935 geboren te Enschede, wil al van jongs af aan 'het vak in'. Hij maakt in zijn vrije tijd revues, wint de eerste prijs tijdens een talentenjacht en komt daardoor in aanraking met de cabaretier Frans Vrolijk, die hem een eerste kans biedt. Henk Elsink staat vanaf 1956 bij Tom Manders in Saint Germain des Prés en daarnaast werkt hij ook mee aan televisieprogramma's als Ad Ladin en de Wonderlamp, Capriolen, Vlooienspel en Schetsboek. Begin jaren zestig draait hij twee seizoenen mee in het ABC-cabaret van Wim Kan.

In 1963 krijgt Henk Elsink een eigen radioprogramma; 'Vrij Entree', opgenomen in het Amsterdamse theaterrestaurant De Koopermoolen, waarin hij tal van gasten uit de amusementswereld ontvangt. Dit programma wordt tot 1969 precies honderd keer uitgezonden. Daarna reist hij door het land met zijn one-man-shows (o.a. Tot en met nu, Theater en thuis en Theatershow Henk Elsink). Enkele nummers uit die shows halen zelfs de hitparade: Harm met 't Harpje (1969), De Voetbalsupporter (1970) en Kleine Johanna (1973). Ook kent iedere Nederlander die de jaren zeventig bewust heeft meegemaakt ongetwijfeld de conferences De Bom en De Lift; de naam Bakema is nog altijd een 'beladen' naam.

Op televisie worden regelmatig registraties van zijn theaterprogramma's uitgezonden. In de jaren 1981/1982 maakt hij voor de KRO televisieshows met verschillende gasten, waaronder Johnny Kraaykamp sr., waarvan een fragment te zien is. Henk Elsink wordt voor zijn oeuvre in 1973 onderscheiden met de Gouden Harp van Conamus.

In 1988 zet Elsink, toch wel vroegtijdig, een punt achter zijn theatercarrière. Hij reist af naar Mallorca waar hij en zijn gezin sinds begin jaren tachtig een huis bezitten. Hij stort zich daar onder meer op het schrijven van thrillers. In 2005 vestigt Henk Elsink zich weer in Nederland.


DVD 1:
1. Harm met ’t Harpje
2. De Voetbalsupporter
3. De Bom
4. Kleine Johanna (met het Metropole Orkest)
5. Sexboutique
6. De Lift
7. De Vakbondsleider
8. Iets zegt mij dat er wat gaat gebeuren

DVD 2:
1. Zonnige dag
2. Betaalpas
3. Kleine Jonge Dame
4. Concertpianist
5. Rustig an
6. Binnengekomen post
7. Het orgaan
8. Ik hou zoveel van jou
9. De Tandarts
10. De Kruidenier (met Johnny Kraaykamp sr.)
11. Sterilisatie
12. LAT-relatie