Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Godfried Bomans Bomans Godfried

Code:ACE10505
Title:Godfried Bomans
Artist:Bomans Godfried
Barcode:8712273105055

De wereld leek even stil te staan toen vlak voor kerst 1971 bekendgemaakt werd dat de schrijver Godfried Bomans plotseling was overleden. Velen van ons zullen zich dit moment nog herinneren. Hoe kon het overlijden van een schrijver zo’n schokeffect teweegbrengen? Dat moet toch vooral gezocht worden in zijn indrukwekkende radio- en televisieoptredens. De DVD’s zijn in chronologische volgorde op thema samengesteld en worden ingeleid door Reinier Bulder, de acteur die in het theater op voortreffelijke wijze gestalte gaf aan de onvergetelijke Godfried Bomans (‘Godfried Bomans, een opgewekt mens’, 2002-2004).

DVD 1
De veelzijdige Bomans is de titel van de eerste DVD, waarin Godfried Bomans vertelt over zijn jeugd en leven in Haarlem. Met unieke beelden, gemaakt op de verjaardag van Lodewijk van Deyssel (waarschijnlijk 1947), een bezoek aan Bomans’ werkkamer (1956), de oprichting van Teisterbant (1961), zijn letterlijk spraakmakende optredens in ‘Hou je aan je woord’ begin jaren ’60, de uitreiking van de Edisons aan onder meer Wim Sonneveld en Marlene Dietrich (1963), interviews met Mies Bouwman in 1962 en 1966 en Bomans als Sinterklaas (1967).

DVD 2
Met Bomans de wereld rond bestaat voor een deel uit programma’s die hij maakte voor de NCRV en waarin hij onder meer Mexico, Australië, Israël, Hongkong en Bangkok bezoekt en op de 'maiden flight' van de KLM naar Tokyo meevliegt. Hij interviewt Nederlandse emigranten en vertelt vele humoristische verhalen.

DVD 3
Bomans en religie gaat over de zoektocht naar het geloof. Hij brengt problemen ter sprake binnen het rijke Roomse leven, gaat naar het Beloofde Land en bezoekt de plaatsen waar Christus is geweest. Verder het complete programma ‘Stroomt er nog water in Rome?’ en de alom gewaardeerde documentaire ‘Bomans in Triplo’, waarin hij zijn broer Arnold en zus Wally in het klooster opzoekt en met hen filosofeert over het leven als kloosterling.

DVD 4
Bomans in gesprek belicht de laatste levensjaren van Bomans. Hij vertelt over personen als Charles Dickens en Kees Verwey. Het televisieprogramma ‘Bomans In Gesprek’ toont interviews met Johnny Kraaykamp sr., Pater Jan van Kilsdonk en schaakgrootmeester Jan Hein Donner. Ook zijn legendarische zoektocht naar spoken is op deze DVD vastgelegd (‘Tussen hemel en aarde’). Verder zijn er beelden – inclusief unieke amateuropnamen – van zijn verblijf op Schiermonnikoog en zijn hachelijk avontuur op Rottumerplaat, waar hij tenslotte in gesprek ging met zichzelf.

De opnamen van Bomans met een gezamenlijke speelduur van 14½ uur geven een boeiend en nog steeds actueel beeld van deze veelzijdige persoonlijkheid.


Beeldtechniek: PAL 4:3, veel historische opnamen in zwart/wit
Geluidstechniek: mono
Geen regiocode, alle leeftijden