Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Hoogtepunten: De Televisie- En Theatershows Bijl Martine

Code:ACE10504
Title:Hoogtepunten: De Televisie- En Theatershows
Artist:Bijl Martine
Barcode:8712273105048

Alle hoogtepunten uit haar televisie- en theatershows die tussen 1975 en 1982 werden uitgezonden en de mooiste momenten uit de vier theatershows Martine (1985), Bijl (1988), Martine Bijl (1989) en Mevrouw Bijl (1991) zijn, samen met vele extras, verzameld in deze unieke 3DVD-box.

Hoe zou t met Rosa zijn, Ik word nooit meer nummer n, De prinses op de erwt (met Albert Mol), Burenruzie, Limburgs klaaglied, Een kleine ingreep, Inkijk met Agnes de Boer, Af Rambo!, Puppy Song, Kees (vrouw van een sportvisser) en 't Bloemendaalse bos behoren tot het allerbeste uit haar carrire.

Ook vele extras, zoals opnamen van het Vlaamse tv-programma Tienerklanken uit 1966, dat geheel gewijd was aan Martine, een clip van het liedje Benjamin, de leukste HAK-commercials, een half uur nooit uitgezonden materiaal uit haar laatste theatershow en een unieke sketch met Farce Majeure ontbreken niet.

Martine Bijl: "Toen ik gevraagd werd deze box samen te stellen, had ik niet gedacht dat ik het leuk zou vinden. De meeste tv-shows, losse programmas en theaterregistraties had ik na uitzending niet meer of hooguit nog n keer bekeken. Ik ben niet zo dol met dingen van mezelf. Aan de andere kant: ik wou over de keuze wel alles te zeggen hebben, juist omdt ik nogal kritisch kijk. Leuk om ze weer te zien was het wel: ik wist de helft niet meer. En ik heb behoorlijk gelachen om mijn eigen typetjes. Soms dacht ik: nou, ik kon toch wel aardig zingen eigenlijk. En een conference schrijven ook wel. Laat ik het zo zeggen: mij viel het mee."

Naast liedjes en conferences treffen we ook gastoptredens aan van Willem Ruis, Albert Mol, Lex Goudsmit, Arnold Gelderman, Johnny Kraaijkamp sr., Rijk de Gooijer en Jules de Corte en horen en zien we Martine samen met Juliette Grco, Jan Blaaser, Marco Bakker, Sylvain Poons, Leen Jongewaard, Donald Jones, Lill Lindfors en Frida Boccara.

"Ik raakte waarachtig ontroerd door 'De prinses op de erwt' met Albert Mol. Niet omdat we zo geweldig waren we deden eigenlijk maar wat. Maar omdat Albert Albert is, en omdat hij nu niet meer leeft. Ik zie in die drie DVDs mezelf dertig jaar ouder worden en word er niet eens zo weemoedig van. Terug zou ik niet meer willen", aldus Martine Bijl.

De drie DVDs met in totaal meer dan vijf uur kijk- en luisterplezier laten een veelzijdige vrouw zien. Wat vooral opvalt, is dat de nummers nergens hun glans en kwaliteit hebben verloren. Nooit gedateerd, nergens oubollig. Dat is de kracht van Martine Bijl.


DVD 1: Hoogtepunten uit de televisieshows

1. Grotemensenland
2. Een vrolijk lied
3. De prinses op de erwt
4. Tryin to get the feeling again
5. Ik word nooit meer nummer n
6. Allebei Amsterdam (met Johnny Kraaijkamp sr.)
7. Ik haat die man
8. Hoe zou t met Rosa zijn
9. Vincent
10. Burenruzie
11. Limburgs klaaglied
12. Ik heb een nieuwe singel
13. Het kerstdiner
14. You never done it like that
15. Snackbar De Schakel
16. Als ik niet zo rijk was
17. Dank U wel, professor Heertje
18. Hebbeding
19. De telefonische hulpdienst
20. Kaas
21. Zo

Extra:
* Tienerklanken: Vrouwe van de Wind, Gttingen, Filomeentje, t Bloemendaalse bos, Marijke, Ik zou wel eens willen weten
* Clip: Benjamin
* Duetfragmenten: Hoogtepunten van de duetten uit de televisieshows met Juliette Greco, Jan Blaaser, Marco Bakker, Leen Jongewaard, Donald Jones, Lill Lindfors, Nico van de Linden, Karen Akers, Sylvain Poons en Frida Boccara
* Farce Majeure: De draagmoeder
* Hak-commercials
* Credits


DVD 2: Hoogtepunten uit de theatershows

Martine
1. Een kleine ingreep
2. Inkijk met Agnes
3. Huisvrouw
4. Fan
5. Het meisje spreekt

Bijl
6. Petra
7. Een zee van vrije tijd
8. Af, Rambo!
9. Puppy Song
10. Kees
11. Pijn doen

Martine Bijl
12. Natrlijk hou ik van je
13. De zaak
14. Reizen
15. Ik ken je niet meer
16. Het moet niet, maar het mag
17. Dat dus
18. Zeg me wat er bleef


DVD 3

Mevouw Bijl
1. Ik
2. Dat komt uit je jeugd
3. Op is op
4. De laatste boodschap
5. De dood zegt
6. Jaap
7. Haast je
8. Laten we nou eerlijk zijn
9. Hebt U daar ook zon hekel aan?

Nooit uitgezonden
10. Playback
11. Die aardige meneer
12. Diezijn
13. Hele domme jongen

Credits