Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Mata Hari Tv-Series (Nederlands)

Code:ACE11130
Title:Mata Hari
Artist:Tv-Series (Nederlands)
Barcode:8712273111308

Mata Hari, courtisane, danseres en spionne

Nederlandse KRO-televisieserie over een van de meest legendarische figuren die de vorige eeuw heeft voortgebracht.

Op 14 augustus 1876 werd ze geboren als Margaretha Geertruida Zelle, dochter van een hoeden- en pettenmaker in Leeuwarden. Na haar eerste optreden in het Museum Guimet in Parijs groeide ze uit tot de meest bejubelde naaktdanseres van West-Europa. Met zijn vrouw Josine van Dalsum in de titelrol schreef John van de Rest een televisieserie waarin op onthullende wijze het korte, levenslustige, fantasierijke, maar ook trieste en eenzame leven getoond wordt van een vrouw, die in 1917 vanwege vermeende spionageactiviteiten voor Duitsland op 41-jarige leeftijd door een Frans vuurpeloton werd geŽxecuteerd.

Geschreven en geregisseerd door John van de Rest met o.a. Josine van Dalsum, Willem Nijholt, Siem Vroom, Leen Jongewaard, Jules Hamel, Sieto Hoving, Jan Teulings, Henk van Ulsen, Lies de Wind, Bram van der Vlugt, Dolf de Vries, Leo de Hartogh, Piet Kamerman, Will van Selst en Roelant Radier.

De inhoud van deze luxe box bestaat uit vier DVD's met daarop de vier afleveringen en een 12 pagina's tellend boekje met daarin een levensbeschrijving van Mata Hari en foto's uit de serie.