Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Rouw Past Electra Tv-Series (Nederlands)

Code:ACE10530
Title:Rouw Past Electra
Artist:Tv-Series (Nederlands)
Barcode:8712273105307

'Rouw Past Electra', in 1933 in New York voor het eerst opgevoerd, is het grootste dramatische werk van de Amerikaanse toneelschrijver Eugene O’Neil (1888-1953). In 1973 werd hij daarvoor postuum met de Nobelprijs voor de Literatuur onderscheiden.
In oktober 1980 bracht de KRO op drie achtereenvolgende avonden deze imposante toneeltrilogie voor het eerst op de Nederlandse televisie. ‘Rouw Past Electra’ doet de klassieke Griekse tragedie herleven door de Oeresteia van Aischylos te verplaatsen naar het New England van de negentiende eeuw.

Generaal Ezra Mannon keert terug uit de Amerikaanse Burgeroorlog (zoals Agamemnon uit Troje) en wordt thuis door zijn vrouw Christine en haar minnaar Adam vermoord. Zoals Electra en Orestes in de oudheid, wreken dochter Lavinia en haar broer Orin zich op hun moeder en haar geliefde. Niet langer in staat zijn schuldcomplex te dragen, maakt Orin een eind aan zijn leven en Lavinia blijft achter om tot haar dood de schande van de familie te dragen, want rouw past Electra.

Rolverdeling:
Lavinia Mannon – Josine van Dalsum
Christine Mannon – Sigrid Koetse
Orin Mannon – Willem Nijholt
Ezra Mannon – Jan Retèl
Adam Brant – Maxim Hamel
Seth – Sacco van der Made
Hazel – Yolly van Kan
Peter – Pieter Groenier

TV-bewerking en regie: John van de Rest
Muziek: Pieter Verlinden
Productie: Piet van Hest


Beeldformaat: PAL 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0 Stereo
Geen regiocode