Music Products B.V.
Valid HTML 4.01!

Een Gelukkige Hand Verhoeff Pieter - Over Peter Van Straaten

Code:ACE11133
Title:Een Gelukkige Hand
Artist:Verhoeff Pieter - Over Peter Van Straaten
Barcode:8712273111339

Peter van Straaten is bekend van zijn dagelijkse tekeningen in het Parool en zijn politieke en literaire prenten in de Vrij Nederland. Zijn feuilleton in de Vrij Nederland over ‘de onafhankelijke vrouw van veertig’ Agnes, kende jarenlang een grote groep trouwe lezers. In de wereld van Peter van Straaten wonen mensen die een gelukkig leven proberen te leiden, maar hierbij keer op keer worden geconfronteerd met hun eigen onvermogen. Geen tekenaar of schrijver typeerde zo trefzeker de lotgevallen van de immer zo tobbende stedelingen als Peter van Straaten.

Centraal in de film staat het werk van Peter van Straaten en, als afgeleide daarvan, de manier waarop hij in zijn werk het intermenselijke verkeer en het daaruit voortvloeiende geluk en ongeluk belicht: in het huwelijksleven, op het werk, in de politiek, de liefde, tussen ouders en kinderen. Rode draad vormt de fictielijn: Agnes, een meerdelige minifeuilleton, waarin we worden meegevoerd in de belevenissen van Agnes, gespeeld door Renée Fokker.

In het documentaire deel wordt Peter in Nederland en Italië van dichtbij gevolgd. Naast de tekeningen en cartoons en zijn kijk op het menselijk tekort en geluk in het algemeen, komt ook zijn eigen geluk, talent en tekort aan bod. Documentaire en drama zijn in de film organisch met elkaar vervlochten en behandelen de thema’s die centraal staan in het Straatens werk: liefde, dood, geluk en ongeluk, drank, roken en seks.

Extra’s:
Tweegesprekken tussen Pieter Verhoeff, Renée Fokker en Henny Vrienten
Extra documentaire items Op Toneel en Op Bezoek